Faceti cautari pe acest blog

marți, 2 august 2011

Istoria bijuteriilor - Bijuteriile in secolul XIX


Revolutia industriala, din secolul 19, a produs schimbari spectaculoase in toate domeniile. Si in privinta bijuteriilor, productia pe scara larga a facut ca acestea sa fie accesibile tuturor claselor sociale. Datorita cresterii calitatii imitatiilor pietrelor pretioase si cei din patura saraca a societatii s-au putut bucura de frumusetea bijuteriilor.
Secolul 19 corespunde cu aparitia unor mari case de bijuterii. In S.U.A Charles Lewis Tiffany (1837) pune bazele Tiffany & Company. Astfel S.U.A apar pe harta internationala a bijuteriilor. Urmeaza ca in 1847, in Franta, Pierre Cartier sa fondeze Cartier S.A. In anul 1884 isi face aparitia casa italiana Bulgari. Spre finalul secolului apar creatiile maiestuoase ale artistului rus Peter Carl Faberge. Acesta lucra pentru curtea Imperiala Rusa si celebrele sale oua Faberge, alaturi de alte piese de bijuterii erau considerate adevarate opere de arta.
Femeile au inceput sa joace un rol mai activ in societate si astfel bijuteriile lor au devenit mai masive. Erau foarte apreciate diamantele, piatra lunii si perlele.

Articole similare:
Bijuteriile in Renascentism
Bijuteriile in secolul XVII


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Promovat de Red-Web ClickLink.ro Site-uri de Arta si Cultura SEO Romania top-portal - Director Linkuri
Blog Land director web