Faceti cautari pe acest blog

marți, 7 august 2012

Bijuteriile Coroanei Regale Britanice

In aceasta perioada ( datorita Jocurilor Olimpice ) toata lumea sta cu ochii pe Londra . Astfel m-am hotarat sa va scriu cateva randuri despre bijuteriile Casei Regale Britanice. Este vorba de una dintre cele mai vaste si apreciate colectii de bijuterii din lume. Cuprinde piese vechi de secole, la care se adauga bijuteriile Reginei Elisabeta. Bijuteriile monarhiei britranice sunt tinute in Turnul Londrei.


Coroana in miniatura a Reginei Victoria . Aceasta cuprinde 1200 de diamante . Dateaza din anul 1870. A fost realizata  pentru a putea fi purtata peste voalul de doliu pe care il purta dupa Printul Albert. Datorita semnificatiei pe care a avut-o aceasta a devenit preferata Reginiei.


La implinirea varstei de 21 de ani Regina Elisabeta a II a a primit , din partea guvernului Africii de Sud , un set ( colier si bratara) de diamante .



In anul 1953 Regina Elisabeta a II a a fost  incoronata purtand un set de diamante (cercei si colier) . Colierul are 25 de diamnate si un pandantiv de 22,48 carate. Aceste bijuterii au fost purtate anterior, la incoronare,  de Regina  Alexandra, Regina Maria si Regina Mama.

                      

"Tiara bunicii" este un cadou de nunta primit in anul 1947 de la bunica sa. Initial aceasta tiara a fost primita cadoul de catre Regina Maria in anul 1893 de le "Fetele Marii Britanii si a Irlandei", aceasta a facut-o apoi cadou nepoatei sale. In 1920 partea de sus a fost modificata, perlele fiind inlocuite cu diamante.



Bijuteria a fost realizata de casa Cartier in 1952, fiind purtata de regina la nunta nepotului sau William cu Kate Middelton . Brosa in forma de floare, are in mijloc un diamant roz . Aceasta piatra de 23,6 carate este considerata ca fiind cel mai pretios diamant din lume.


                                         Colier cu briliante si rubine

                                          Colier cu briliante



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Promovat de Red-Web ClickLink.ro Site-uri de Arta si Cultura SEO Romania top-portal - Director Linkuri
Blog Land director web